NOU! S-au modificat reglementarile privind repartizarea dividendelor!

FACILITATI FISCALE la distribuirea dividendelor!
Ghid complet care va arata ce aveti de facut pentru a profita de aceste facilitati!Stimate actionar,

Veste buna pentru contribuabilii care au repartizat dividende incepand
cu luna februarie a anului 2017!

 
Veste proasta pentru cei care au repartizat deja dividende in luna
ianuarie 2017 catre actionarii care nu realizeaza alte venituri!
 
O.U.G. nr. 3/2017 mentine, inca de la 1 februarie 2017, scutirea
obligatiei de plata a contributiei de asigurari de sanatate in cazul
persoanelor fizice care obtin venituri din dividende, cu conditia ca
aceste persoane sa realizeze venituri de natura celor mentionate la
art. 155 alin. (1) lit. a)-d), g), i)-l) din Codul fiscal (salarii, pensii,
activitati independente etc).
 
Asadar, la repartizarea dividendelor in anul 2017, beneficiati de oportunitatile oferite de reducerea impozitului pe venituri de la 16% la 5% si de scutirea obligatiei de plata a contributiei de sanatate pentru cei care obtin si alte venituri.
 
Important!   Cota redusa de 5% impozit pe dividende se aplica si pentru dividendele aferente profitului anilor precedenti (2016, 2015, 2014 etc.)!  
 
Va oferim un CD care explica in detaliu toate aspectele 
practice legate de distribuirea si plata dividendelor in 2017!
 
CD-ul Repartizarea profitului catre actionari si asociati prin dividende face de fapt mult mai mult: 
 
• ofera solutii impecabile pentru cele mai frecvente si controversate probleme intalnite in practica legate de impartirea profitului intre actionari unei firme
• prezinta situatii 100% reale. Atentie, aceste situatii, abordate in mod nepotrivit, au dus adesea la rupturi intre asociati!


 
 
 
CD-ul raspunde urmatoarelor intrebari:
 
1. De ce majoritatea firmelor au inceput din 2016 sa distribuie profitul pentru dividende? Se mentine cota impozitului si in anul 2017?
2. Modificarile aduse de O.U.G. 3/2017 cu privire la contributia de sanatate aferenta veniturilor din investitii sub forma de dividende
3. Ce sunt dividendele, cine sunt beneficiarii si cum se distribuie?
4. Care sunt conditiile pentru repartizarea dividendelor?
5. Ce se intampla daca nu avem suficiente resurse financiare pentru plata dividendelor?
6. Cum se impoziteaza veniturile din dividende, ce obligatii fiscale atrag dupa sine?
7. Ce declaratii fiscale trebuie sa intocmim in legatura cu dividendele?
8. Care este termenul de plata al dividendelor si in ce limita se pot plati in numerar?
9. Studii de caz privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de plata dividendelor
10. Probleme si solutii in legatura cu repartizarea si ridicarea dividendelor
 

Exemple de spete legate de repartizarea dividendelor pe anul 2017, incluse pe CD:
 
Speta 1: “Actionarii minoritari vor ca profitul sa fie repartizat sub forma de dividende, actionarii majoritari decid ca acesta sa fie reinvestit in niste proiecte lipsite de profitabilitate pentru firma, dar care le aduc lor importante beneficii personale. Ce spune legea in acest caz?”
 
Speta 2:
„Cum se pot achita dividendele repartizate din profitul realizat de o filiala cu personalitate juridica infiintata intr-un stat cu care Romania are incheiata conventia de evitare a dublei impuneri si unde se achita impozitul pe dividende, tinand cont de faptul ca asociatii sunt persoane fizice romane?”
 
Speta 3:
„O societate comerciala, la data bilantului, a dorit reportarea profitului. In luna august, asociatul vrea sa repartizeze pe dividende o parte din profitul nerepartizat existent in contul 117. Incalca prevederile art.19, aliniatul 3 din legea 82/1991, avand in vedere ca la data bilantului a declarat ca nu doreste repartizare profit? Se pot face mai multe distribuiri, in limita a 10.000 lei pe zi, in fiecare luna din profitul nerepartizat?”
 
Speta 4:
“O societate X si-a repartizat profitul pe dividende la intocmirea bilantului aferent anului 2015, conform hotararii A.G.A.. La data de 30.06.2016 societatea are pierdere, iar activele neamortizate plus creantele de incasat reprezinta o suma mai mica decat valoarea dividendelor. Impozitul pe dividende l-a achitat in totalitate. Cum procedam daca societatea se lichideaza?”
 
Speta 5:
“Se pot plati dobanzi penalizatoare pentru neachitarea in termen legal a unor dividende unei persoane juridice rezidende? Pentru aceste dobanzi penalizatoare au fost constituite provizioane. Care este monografia contabila?”
 
Speta 6:
“Unul dintre actionarii firmei nu doreste ca dividendele sa mai fie repartizate in functie de partile sociale detinute, asa cum este mentionat in actul constitutiv, ci in functie de aportul muncii fiecarui asociat in firma. Ceilalti actionari se opun. Care este solutia?”
 
Speta 7:
„Societatea X a distribuit dividende in anul 2015, dar, din lipsa de lichiditati, dividendele nu au fost platite asociatilor. Aceste dividende ramase neplatite si in anul 2016 fiscal pot fi asimilate unui imprumut in 2017?”
 
 
Sigur va veti confrunta si dvs. la un moment dat cu asemenea situatii. Si daca tot va veti confrunta, de ce sa nu fiti pregatit?

Ghidul va arata limpede ce trebuie sa faceti si lamureste cu profesionalism toate problemele care pot aparea la repartizarea si plata dividendelor. 
 
Pe langa studii de caz, ghidul va ofera si informatii foarte valoroase, mai putin cunoscute, despre capcanele acestui domeniu si despre inregistrarile contabile care trebuie efectuate la distribuirea dividendelor. 
 
 
Aflati cum puteti folosi legea in favoarea dvs., lamurind aspecte legate de:
  • procedura de repartizare
  • inregistrari contabile
  • contributii CASS
  • documente specifice
  • scutiri de taxe
  • regim fiscal dividende
  • plata dividendelor in numerar
Avantajele dvs.:
1) eliminati neclaritatile cu privire la interpretarea si aplicarea corecta a prevederilor textului de lege
 
2) profitati de oportunitatea de distribuire a dividendelor cu o cota redusa de impozit (5% fata de 16% ca in anii precedenti)
 
3) aflati aspectele mai speciale cu privire la distribuirea dividendelor.
De exemplu: 
- distribuirea dividendelor catre o persoana rezidenta in U.E. sau in afara comunitatii europene
- distribuirea dividendelor in valuta
- plafonul de dividend maxim permis de lege pe zi catre persoanele fizice
- repartizarea dividendelor din profitul obtinut in anii anteriori
 
4) obtineti prompt raspunsurile dorite cu privire la neclaritatile fiscal-contabile ale acordarii de dividende.
Apelarea la consultanti externi sau la institutii precum ANAF sau CECCAR implica intarzieri si costuri mult mai ridicate
 
5) aveti siguranta ca operati in contabilitate si in activitatea fiscal-contabila cu informatii corecte, complete si de maxima actualitate

 
“Foarte util ghidul dvs.!
 
Sunt contabil (la mai multe firme) si am gasit in ghid raspunsurile pentru doua probleme concrete de care m-am lovit in activitatea mea: 1) in ce conditii dividendele cuvenite unui actionar se pot compensa cu un imobil apartinand firmei si 2) cum procedeaza o societate (acte, declaratii etc.) care trebuie sa plateasca dividende unui actionar nerezident, persoana cu cetatenie cipriota si britanica. Raspunsurile au fost impecabile, multumesc.”
Dan Toderoiu, contabil, Bucuresti
 
 Ca sa intrati in posesia ghidului nu trebuie decat sa completati cu datele dvs. formularul de comanda de mai jos, iar in pagina urmatoare (dupa ce apasati butonul "Vreau sa comand") sa ne dati datele necesare pentru a va putea expedia CD-ul si a va elibera factura fiscala. 
 
In maximum 5 zile veti primi produsul prin curier, in sistem ramburs si veti beneficia de oferta speciala la lansarea produsului: achitati doar 95 de lei + 5% TVA curierului, la livrare + o taxa de transport in valoare de 12 lei TVA. ATENTIE: pret redus de la 129.15 lei.
 


In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile! Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul CD-ului, ni-l puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti, in termen de 30 de zile. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.

 
 
 
Cu deosebita consideratie,
 
Alexandra-Nicoleta Caliman,
Coordonator proiect
Divizia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton 


 
 
 
* CD-ul "Repartizarea dividendelor in 2017" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
 
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.


M.B.


Formular de comanda

Recomandati prietenilor acest produs prin apasarea butonului
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE! Doar in luna martie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Repartizarea dividendelor in 2017

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Nota de informare!

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.