Cele mai mari probleme
intalnite in practica la distribuirea
si plata dividendelor in 2017!

Le gasiti prezentate si rezolvate impecabil pe CD-ul
Repartizarea profitului catre actionari si asociati prin dividende!


Stimate actionar/asociat,
 
O.U.G. nr. 3/2017 prevede scutirea obligatiei de plata a contributiei de asigurari de sanatate in cazul persoanelor fizice care obtin venituri din dividende, cu conditia ca aceste persoane sa realizeze venituri de natura celor mentionate la art. 155 alin. (1) lit. a)-d), g), i)-l) din Codul fiscal (salarii, pensii, activitati independente etc).
 
Asadar, la repartizarea dividendelor in anul 2017, beneficiati atat de oportunitatile oferite de reducerea impozitului pe venituri de la 16% la 5%, cat si de scutirea obligatiei de plata a contributiei de sanatate pentru cei care obtin si alte venituri.
 
Important!   Cota redusa de 5% impozit pe dividende se aplica si pentru dividendele aferente profitului anilor precedenti (2016, 2015, 2014 etc.)!  
 

Va oferim un CD care explica in detaliu toate aspectele 
practice legate de distribuirea si plata dividendelor in 2017!
 

CD-ul Repartizarea dividendelor in 2017 face de fapt mult mai mult: 
 
• ofera solutii impecabile pentru cele mai frecvente si controversate probleme intalnite in practica legate de impartirea profitului intre actionari unei firme
• prezinta situatii 100% reale. Atentie, aceste situatii, abordate in mod nepotrivit, au dus adesea la rupturi intre asociati!

 


 
 
 
Atentie, beneficiati de FACILITATILE FISCALE 
prevazute de O.U.G. nr. 3/2017!
 
CD-ul raspunde urmatoarelor intrebari:
1. De ce majoritatea firmelor au inceput din 2016 sa distribuie profitul pentru dividende? Se mentine cota impozitului si in anul 2017?
2. Modificarile aduse de O.U.G. 3/2017 cu privire la contributia de sanatate aferenta veniturilor din investitii sub forma de dividende
3. Ce sunt dividendele, cine sunt beneficiarii si cum se distribuie?
4. Care sunt conditiile pentru repartizarea dividendelor?
5. Ce se intampla daca nu avem suficiente resurse financiare pentru plata dividendelor?
6. Cum se impoziteaza veniturile din dividende, ce obligatii fiscale atrag dupa sine?
7. Ce declaratii fiscale trebuie sa intocmim in legatura cu dividendele?
8. Care este termenul de plata al dividendelor si in ce limita se pot plati in numerar?
9. Studii de caz privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de plata dividendelor
10. Probleme si solutii in legatura cu repartizarea si ridicarea dividendelor
 

Exemple de spete legate de repartizarea dividendelor pe anul 2017, incluse pe CD:
 
Speta 1: " In anul 2016, s-a decis prin hotararea A.G.A sa se repartizeze suma de 60.000 lei din profiturile anilor precedenti catre dividende. Unul dintre asociatii societatii este salariat, iar celalalt nu obtine nici un alt venit în afara celui din dividende. Dividendele brute sunt in suma de 60.000 lei. Ce impozit pe dividende datoreaza societatea, cum se retine si care este monografia contabila? Care este baza maxima la care se va calcula C.A.S.S.?"
 
 
Speta 2:
„Societatea are profiturile nerepartizate aferente anilor 2014 si 2015. Ce impozite si contributii trebuie sa plateasca daca repartizeaza dividende in anul 2016? Dar daca repartizeaza dividendele in anul 2017? Societatea are un singur asociat care este si salariat.”
 
 
Speta 3:
„Conducerea societatii doreste sa repartizeze in anul 2016 la dividende cuvenite asociatilor tot ce are în contul 117 si sa plateasca impozitul pe dividende pana pe 25.01.2017 (impozitul de 5%), dar dividendele sa le ridice in anul 2017. Actionarii sunt si salariati pentru care platesc contributia la sanatate. Este corect sa platesca doar impozitul de 5% si sa ridice dividende in 2017?”
 
 
 
 
 
Sigur va veti confrunta si dvs. la un moment dat cu asemenea situatii. Si daca tot va veti confrunta, de ce sa nu fiti pregatit?

Ghidul va arata limpede ce trebuie sa faceti si lamureste cu profesionalism toate problemele care pot aparea la repartizarea si plata dividendelor. 
 
Pe langa studii de caz, ghidul va ofera si informatii foarte valoroase, mai putin cunoscute, despre capcanele acestui domeniu si despre inregistrarile contabile care trebuie efectuate la distribuirea dividendelor. 
 
 
Aflati cum puteti folosi legea in favoarea dvs., lamurind aspecte legate de:
  • procedura de repartizare
  • inregistrari contabile
  • contributii CASS
  • documente specifice
  • scutiri de taxe
  • regim fiscal dividende
  • plata dividendelor in numerar
Avantajele dvs.:
1) eliminati neclaritatile cu privire la interpretarea si aplicarea corecta a prevederilor textului de lege
 
2) profitati de oportunitatea de distribuire a dividendelor cu o cota redusa de impozit (5% fata de 16% ca in anii precedenti)
 
3) aflati aspectele mai speciale cu privire la distribuirea dividendelor.
De exemplu: 
- distribuirea dividendelor catre o persoana rezidenta in U.E. sau in afara comunitatii europene
- distribuirea dividendelor in valuta
- plafonul de dividend maxim permis de lege pe zi catre persoanele fizice
- repartizarea dividendelor din profitul obtinut in anii anteriori
 
4) obtineti prompt raspunsurile dorite cu privire la neclaritatile fiscal-contabile ale acordarii de dividende.
Apelarea la consultanti externi sau la institutii precum ANAF sau CECCAR implica intarzieri si costuri mult mai ridicate
 
5) aveti siguranta ca operati in contabilitate si in activitatea fiscal-contabila cu informatii corecte, complete si de maxima actualitate

 
“Foarte util ghidul dvs.!
 
Sunt contabil (la mai multe firme) si am gasit in ghid raspunsurile pentru doua probleme concrete de care m-am lovit in activitatea mea: 1) in ce conditii dividendele cuvenite unui actionar se pot compensa cu un imobil apartinand firmei si 2) cum procedeaza o societate (acte, declaratii etc.) care trebuie sa plateasca dividende unui actionar nerezident, persoana cu cetatenie cipriota si britanica. Raspunsurile au fost impecabile, multumesc.”
Dan Toderoiu, contabil, Bucuresti
 
 Ca sa intrati in posesia ghidului nu trebuie decat sa completati cu datele dvs. formularul de comanda de mai jos, iar in pagina urmatoare (dupa ce apasati butonul "Vreau sa comand") sa ne dati datele necesare pentru a va putea expedia CD-ul si a va elibera factura fiscala. 
 
In maximum 5 zile veti primi produsul prin curier, in sistem ramburs si veti beneficia de oferta speciala la lansarea produsului: achitati doar 95 de lei + 5% TVA curierului, la livrare + o taxa de transport in valoare de 12 lei TVA. ATENTIE: pret redus de la 129.15 lei.
 


In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile! Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul CD-ului, ni-l puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti, in termen de 30 de zile. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.

 
 
 
Cu deosebita consideratie,
 
Alexandra-Nicoleta Caliman,
Coordonator proiect
Divizia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton 


 
 
 
* CD-ul "Repartizarea dividendelor in 2017" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
 
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.


M.B.


Formular de comanda

Recomandati prietenilor acest produs prin apasarea butonului
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE! Doar in luna noiembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Repartizarea dividendelor catre actiunari in 2017

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Nota de informare!

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.